Idrets Massasje

Power Helse Klinikk

Massasje, Lymfedrenasje, Hårfjerning, Fettfjerning med radiofrekvens

 

Idretts Massasje

 

Litt om:

 

Idrettsmassasje

 

Formålet med idrettsmassasje er å øke idrettutøverens prestasjon og bearbeide skader og belastninger. Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert. Massasjen varierer med effekten/ intensiteten som ønskes: oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon.

 

Man behøver ikke å være idrettsutøver for å benytte seg av idrettsmassasje. De typer skader man behandler med idrettsmassasje er ofte forårsaket av langvarig dårlig sittestilling eller holdning, belastningsskader som følge av gjentagende og ensidig bevegelse på arbeid eller rett og slett snubling og fall.

 

Eksempelvis stiv nakke, kneskader, tennis/ golfalbue, spenningshodepine osv. Idrettsmassasje kan brukes til mer enn bare skader. Det er alltid bedre å forebygge enn å kurere, og regelmessig massasje holder muskulaturen din i utmerket stand og kan redusere risikoen for muskelstrekk, kramper og rifter.

 

Den ekstra tøyningen motvirker ubalanse i muskulaturen og sørger for riktig kroppsholdning. Idrettsmassasje kan med fordel kombineres med andre typer massasje.

 

Mere om

 

Idrettsmassasje

 

Idrettsmassasje, eller sportsmassasje, går mer spesifikt på muskler og muskelgrupper i forbindelse med sport og idretter.

 

Behandlingen går ut på å hjelpe muskelapparatet å fungere best mulig innen den idretten som utøves.

 

Behandlingen tar sikte på å få musklene til å slappe av både med tanke på restitusjon og best mulig ytelse.

 

Fordeler med idrettsmassasje

 

Idrettmassasje har mange fordeler. I tillegg til den GODE FØLELSEN, kan idrettsmassasje:

 

redusere hjertefrekvensen og blodtrykket

øke blodsirkulasjonen og lymfedreneringen

redusere muskelspenninger

forbedre fleksibiliteten og lindre smerte

man får tøyd og strekt forkortede muskler

redusere arrvev rundt skadeområde

stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske rundt skadeområdet

behandle forstuinger og belastningsskader

 

Hva er idrettsmassasje

 

Idrettsmassasje er en dynamisk behandlingsform som varierer ut i fra hva målet med behandlingen er. I idretten finner man flere forskjellige behov, og man fokuserer ofte på muskelgrupper som er relatert til den enkelte sporten.

 

Idrettsmassasje brukes for å korrigere uregelmessigheter i muskulatur med manipulasjon av bløtvevet. Idrettsmassasje skiller seg ut fra klassisk massasje ved at den er mer energisk og spesifikk, og kan til tider føles ubehagelig eller smertefull. Massasjeterapeuten bruker mange av de samme grepene, men går dypere ned i muskelvevet og jobber raskere. Idrettsmassasje har som hensikt å assistere og stimulere reparasjonsfasen av skadet eller stresset vev og slik fremskynde restitusjon og helingsprosessen.

 

Idrettsmassasje kan også anvendes rett før og rett etter en idrettsprestasjon med teknikker som fremmer ytelsesevnen og utholdenhet, forebygger skader og reduserer restitusjonstiden.

 

Hva er formålet med idrettsmassasje

 

Hovedformålet med idrettsmassasje er å lindre stress og spenninger som bygger seg opp i kroppens myke vev i forbindelse med fysisk aktivitet. Når mindre skader oppstår som følge av overanstrengelse eller overbelastning, kan massasje fjerne dem raskt og effektivt. Massasje vil hjelpe til å forberede utøveren til harde prestasjoner, fjerne tretthet, lindre ømhet og hevelser, redusere muskelspenninger, bedre fleksibiliteten og forebygge skader. Idrettsmassasje kan hjelpe til å beskytte mot mindre skader som ofte oppstår og blir til hinder for aktivitet og prestasjoner, enten man er en atlet eller en mosjonist som løper en gang i uken